Γιατί είναι απαραίτητο το σιδέρωμα;

Το πρώτο πράγμα που διερωτάται κανείς είναι: “Γιατί είναι απαραίτητο το σιδέρωμα; ”Κάθε ρούχο μπορεί να αποτελείται από φυσικά ή συνθετικά υλικά και προέρχεται από το πλέξιμο διαφόρων νημάτων. Κάθε φορά που πλένετε κάποιο ρούχο η συνδυαστική δράση του κρύου ή του ζεστού νερού χαλαρώνει τις ίνες. Καθώς το ρούχο στεγνώνει οι ίνες σκληραίνουν και αποκτούν διαφορετικά σχήματα και θέσεις. Στόχος του σιδερώματος δεν είναι απλά να λειάνει την επιφάνεια του ρούχου αλλά να υγροποιήσει τις ίνες, με τη βοήθεια του ατμού, και σε συνδυασμό με την θερμοκρασία, να επαναφέρει τη φυσική τους θέση και το φυσικό τους σχήμα. Έτσι απομακρύνονται οι ανεπιθύμητες ζάρες του υφάσματος και δημιουργούνται νέες πιέτες όπου απαιτείται.

HEPA (High-Efficiency Particulate Air)

Το HEPA, είναι ένα είδος φίλτρο αέρα. Ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί να αφαιρέσει το 99,97% του συνόλου των σωματιδίων μεγαλύτερα από 0,3 μικρόμετρα που περνούν μέσα από τον αέρα. Τo Φίλτρo HEPA έχει πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σε ιατρικές εγκαταστάσεις, αυτοκίνητα, αεροσκάφη, και σε σπίτια ενώ μεγάλη εφαρμογή συναντάται πλέον και στις ηλεκτρικές σκούπες που χρησιμοποιούν τα φίλτρα HEPA, ως μέρος των συστημάτων φιλτραρίσματος τους. Αυτό είναι ευεργετικό για τα αλλεργικά άτομα και το άσθμα, επειδή το φίλτρο ΗΕΡΑ παγιδεύει τα λεπτά σωματίδια (όπως η γύρη και τα περιττώματα ακάρεων σκόνης) που ενεργοποιούν τα συμπτώματα των αλλεργιών και του άσθματος.

Μicathermic

Ένα micathermic θερμαντικό είναι ένας τύπος θερμαντήρα χώρου στον οποίο το στοιχείο της θέρμανσης καλύπτεται σε λεπτά φύλλα από μαρμαρυγία. Οι μαρμαρυγίες (Micas) είναι μια κατηγορία φυλλοπυριτικών ορυκτών. Οι Micathermic παράγουν θερμότητα με συναγωγή όπως και με ακτινοβόλο θερμότητα, και συνήθως είναι λεπτότεροι από άλλους τύπους θερμαντήρες. Με τη μεθοδολογία της θέρμανσης αγωγιμότητας, η θερμότητα εξαπλώνεται σε όλο το δωμάτιο αντί να συσσωρεύεται σε μία θέση. Η θερμότητα μεταδίδεται σε πολύ λιγότερο χρόνο, γεγονός που τους καθιστά τους πλέον αποτελεσματικούς και οικονομικούς. Τέλος λόγω της τεχνολογία αυτής συνιστάται για όσους υποφέρουν από άσμα και αναπνευστικά προβλήματα.